În cadrul Colegiului Prefectural de vineri, 29 martie 2019, a fost prezentat planul de acţiuni ce vor fi întreprinse în Dâmboviţa pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor pe perioada sărbătorilor pascale
De luni, 1 aprilie 2019, se vor controla depozite alimentare, laboratoare cofetărie – patiserie, unităţi de procesare a laptelui. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia vor efectua verificări la abatoare, unităţi de procesare carne, carmangerii, unităţi de panificaţie. De asemenea, se vor avea în atenţie şi târgurile de animale, pieţe agro-alimentare, halele şi producătorii particulari.S-a menţionat că au fost trimise adrese în vederea amenajării spaţiilor destinate comercializării produselor de origine animală – carne de miel şi ied, lapte şi produse lactate, ouă – de către producătorii persoane fizice şi juridice, care vor trebui să respecte condiţiile de igienă a spaţiului şi a ustensilelor.
În acest context, s-a menţionat că, la nivelul judeţului, comercializarea cărnii de miel şi de ied în spaţiile înregistrate şi avizate sanitar-veterinar va fi acceptată numai dacă animalele vor fi sacrificate în abatoare autorizate, fiind obligatorie existenţa mărcii de sănătate pe carcasele de miel şi ied . În perioada de dinainte de sărbătorile Pascale, în județul Dâmbovița vor fi amenajate cinci spații temporare unde fermierii pot sacrifica miei respectând condițiile sanitare. Spre deosebire de un abator, animalele