Acţiune de amploare pentru deblocarea DJ 714 Sanatoriul Moroeni–Peștera

Jandarmii,pompierii, salvamontiştii,LDP, drumarii SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti şi Poliţia Padina au acţionat  fără încetare pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga -Bolboci– Padina – Peștera, şi la această oră  se circulă sub directa îndrumare a jandarmilor montani  de la Peştera şi  Zănoaga. 

După mai bine de 10 ore în care  pompierii, salvamontiştii, poliţiştul de la Padina,  drumarii de la LDP Dâmboviţa şi drumarii de la SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti  au  lucrat la foc continuu pentru degajarea copacilor căzuţi  pe  partea carosabilă dar totodată şi la deszăpezire, au reuşit să dea drumul circulaţie . 20 de maşini cu turişti  din zona  Padina-Peştera  însoţite de jandarmi coboară spre Moroeni. 

Forţele care acţionează  în teren s-au organizat foarte bine şi fiecare răspunde de câte un tronson. Totodată, alte 20 de maşini au fost preluate de la Bolboci  de către jandarmi şi sunt conduse   către zona Padina-Peştera. 

Şi la această oră,  o armată de oameni şi  utilaje, patru freeze, una de la ISU Dâmboviţa, una de la SDN Târgovişte, una de la SDN Bucureşti şi cea de la LDP Dâmboviţa , trei buldo, două utilaje de deszăpezire cu lamă  şi un autogreder  sunt la datorie pe DJ 714.

 Acţiunea  de deszăpezire a fost coordonată şi este şi la această oră de către directorul  LDP, Cristian Avanu. O colaborare  foarte bună a fost şi cu şeful Salvamont Dâmboviţa, profesor Doru Deaconescu şi comandantul IJJ, col. Viorel Matei şi  comandantul ISU , col. Mihăiţă Păun.  

Jandarmeria are la acestă oră în dispozitivul de acţiune jandarmii de la Zănoaga şi Peştera şi un echipaj de intervenţie , jos la Moroeni. 

 ISU are cinci oameni în zona montană. 

Trebuie să mai menţionăm că salvamontiştii dâmboviţeni au fost şi ei în teren iar  cu echipamentele din dotare au reuşit să-i transporte pe cei de la Electrica în zona Scropoasa unde au intervenit la defecţiunile  de la reţeaua electrică şi au dat drumul la energia electrică în zona montană  dâmboviţeană.

 Utilajele de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) au venit în ajutorul celor din  zona montană dâmboviţeană după ce ministrul Transporturilor , Rovana Plumb a dispus măsuri de urgenţă.  Ministrul Rovana Plumb îi felicită  pe toţi cei care au acţionat şi sunt şi acum la datorie în zona Moroeni-Padina-Peştera .

 Iată, că încă odată  pompierii, salvamontiştii, poliţiştul de la Padina,  drumarii de la LDP Dâmboviţa şi drumarii de la SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti, merită toate aprecierile pentru efortul  care-l depun şi pentru modul în care acţionează.

IMPORTANT: TURIŞTII TREBUIE SĂ RESPECTE CU  SFINŢENIE SFATURILE  ŞI INDICAŢIILE FORŢELOR CARE  SUNT ÎN ZONĂ ŞI INTERVIN

leave a reply

error: