A crescut   alocația pentru hrana elevilor în cadrul Programului pilot „Masă caldă în şcoli” 

A fost adoptată o ordonanţă de urgenţă în baza căreia valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază copiii în cadrul programului pilot „Masă caldă în şcoli”  s-a majorat  de la 7 lei la  10 lei.

Şcoala Râncaciov  din comuna dâmboviţeană Dragomireşti  este cuprinsă   în programul  pilot „Masă caldă în şcoli”   şi sunt cuprinşi  aproximativ 300 de elevi. Programul presupune acordarea unei mese calde care se poate cumpăra de la firmele de catering. În Program, la nivel national, sunt cuprinşi aproximativ 29.000 de elevi, în total 50 de şcoli gimnaziale şi licee.

Ca element de noutate, în vederea evitării organizării a două proceduri de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde de către compartimentele de specialitate din cadrul primăriilor, noua ordonanţă de urgenţă prevede trecerea de la an şcolar la an calendaristic, aspect ce contribuie la asigurarea continuităţii programului-pilot.

Implementarea Programului-suport constituie una dintre măsurile de prevenire şi, totodată, de intervenţie cu influenţă asupra părăsirii timpurii a şcolii în România, măsură prevăzută și în Programul de Guvernare 2017.

leave a reply